Rally-toko

Kun yhdistetään tottelevaisuuskoulutusta, koiratanssia ja agilityä, saadaan koiraharrastus nimeltä rally-toko. Rally-tokon tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä. Rally-toko on 1.5.2014 virallistunut laji, mikä on kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen. Harjoittelun päätavoitteena on saada koira käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä. Tärkeintä rally-tokon harjoittelussa on omistajan innostunut ja iloinen asenne koulutusta kohtaan. Rallyssä koiraa saa koiraa kehua ja kannustaa! Lisäksi rally-toko antaa koiralle mukavaa aivojumppaa ja pähkäilemistä, sekä iloista yhteistä tekemistä omistajan kanssa. Rally-toko soveltuu kaikille koirille ikään ja rotuun katsomatta, niin kotikoirille kuin kilpailemisesta ja uusista haasteista kiinnostuneille koirakoillekin.

Rally-tokossa suoritetaan eripituisilla tehtäväradoilla 3-5 metrin välein erilaisia tottelevaisuus- ja tempputehtäviä. Lähdössä jokaisella koirakolla on täydet 100 pistettä, josta vähennetään esimerkiksi remmin liiallisesta kiristymisestä, väärään suuntaan suoritetusta käännöksestä tai liian vinosta perusasennosta sääntöjen mukaisesti virhepisteitä. Tehtävät vaikeutuvat alimmasta alokasluokasta ylintä mestariluokkaa kohden kivutessa. Lajin parista löytyy mukavia haasteita kaikentasoisille koirakoille!

Rallyryhmissä teemme harjoituksia yksin ja ryhmässä, joten koirasi tulisi pystyä työskentelemään muiden koirien lähettyvillä. Avoimesta luokasta ylöspäin suoritamme tehtäviä harkoituksissa ja radalla koira irti.RALLY-TOKON ALKEISKURSSI 

Alkeiskurssilla käydään läpi rally-tokon sääntöjä, sekä opetellaan alokasluokan kyltit ja niiden oikeaoppinen suorittaminen. Harjoittelemme lisäksi kurssilla koiran kehonhallintaa. Kurssi käy kotikoiralle aktivoinnista tai kilpailuihin tähtääville rally-tokoharrastamisen aloittamiseen. Kurssilla harjoitukset suoritetaan koira hihnassa. Kurssiin kuuluu yksi osallistuminen rally-tokon teoriatunnille, jonne tullaan ilman koiraa.

Kurssin kesto 6 koulutuskertaa, treeniaikaa 70 min/kerta.  Hinta 114 €.

Kurssipäivät: tiistai klo 19.40-20.50 5.3., 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4.,

                      keskiviikko klo 18.20-19.30 6.3., 13.3., 20.3., 27.3., 3.4., 10.4.,

Kouluttajana Nina Petäsnoro

Ilmoittautuminen


RALLY-TOKON ALO (AVO )

Ryhmään voivat ilmoittautua koirakot, jotka ovat suorittanut rallytokon alkeiskurssin, tai ovat kisavalmiita alokasluokkaan.Vahvistamme alokasluokan kylttitehtävien ja perustaitojen osaamista, teemme lyhyitä ratapätkiä, harjoittelemme perussääntöjä, ja kurssilaisten tason mukaan, vilkaisemme mahdollisesti myös avoimen luokan kylttitehtäviä. Harjoittelemme kurssilla lisäksi koiran kehonhallintaa. Koiran olisi hyvä hallita jo perustottelevaisuus. Harjoitukset voi halutessaan suorittaa myös kokonaan hihnassa.

Kurssin kesto 6 koulutuskertaa, treeniaikaa 70 min/kerta .Hinta 114 €.

Kurssipäivät: tiistai klo 20.50-22.00 5.3., 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4.,

                      keskiviikko 19.30-20.40 6.3., 13.3., 20.3., 27.3., 3.4., 10.4.,

Kouluttajana Nina Petäsnoro

Ilmoittautuminen


RALLY-TOKON AVO (VOI) 

Ryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat jo kisavalmiita tai kisanneet jo alokasluokassa. Käymme kurssilla läpi avoimen luokan kylttitehtävät, vahvistamme avoimen luokan vaatimien perustaitojen osaamista, harjoittelemme rally-tokon ratasuorituksia ja tutustumme jo voittajaluokan kyltteihin. Harjoittelemme lisäksi koiran kehonhallintaa. Koiran tulee olla ohjaajansa hallinnassa.

Kurssin kesto 6 koulutuskertaa, treeniaikaa 70 min/kerta.  Hinta 114 €.

Kurssipäivät; keskiviikko klo 20.40-21.50 6.3., 13.3., 20.3., 27.3., 3.4., 10.4.,

Kouluttajana Nina Petäsnoro

Ilmoittautuminen